Рашков срещу Арнаудова - имало ли е теч на информация при ареста на Борисов?

Разследването срещу Борисов, Горанов и Арнаудова ще потъне в прокуратурата, убеден е министърът
24 мар 2022 10:35, Александър Попов
146
Рашков срещу Арнаудова - имало ли е теч на информация при ареста на Борисов?
Снимка: БГНЕС

Бойко Рашков е убеден, че има изтичане на информация във връзка с разследването срещу бившия премиер Бойко Борисов. Пред bTV той каза, че сестрата на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова работи в Главна дирекция „Национална полиция“ и намекна, че от там е теча.

По думите му при обиска в дома на Борисов не са открити вещи и предмети, които биха имали пряко значение към разследването.

"В дома на Севделина Арнаудова обаче са открити материали, от които може да се направи извод, че тя е следяла много внимателно какво се обсъжда в нашето общество публично във връзка с твърденията на Васил Божков. Тя е съхранявала тези материали. Те са иззети, запечатани и са пратени на прокуратурата. Какво ще направи тя с тях, не знам“, заяви Рашков.

Разследването срещу Борисов, Горанов и Арнаудова ще потъне в прокуратурата, убеден е министърът.

Още по темата
"Бойко Рашков изрече много неистини. Сестра ми работи в ГД "Национална полиция" от 22 години и има редица награди от това министерство, подписвани от най-различни министри", заяви пред bTV от своя страна Арнаудова и уточни, че никаква информация от сестра ѝ Ирена Арнаудова не е изтичала.

"Тя категорично не е имала никаква информация за полицейската акция срещу нас", заяви Севделина Арнаудова.

По думите на Арнаудова Бойко Рашков упражнява системен психологически натиск върху нея и нейното семейство.

"Моята сестра по никакъв начин не е изпращала информация към мен. Тя работи в сектор, който няма нищо общо с провежданите разследвания и досъдебни производства. Никой от нас не знаеше, че ще бъде арестуван. Бойко Рашков трябва да се извини за тези твърдения или да ги докаже, защото в неговите правомощия като министър е цялата възможност да докаже твърденията си", посочи тя.

"Единственото, което мога да го окачествя като документи, иззети при обиска и ареста ми, са заповеди за мои командировки, когато работех в Министерския съвет. Останалото са наши разследвания, които централата е правила относно появилите се снимки от резиденция "Бояна". Наши разследвания, които ще докажат, че снимките са манипулирани. Това иззеха, имаше и телефони", обясни Арнаудова по повод твърденията на Рашков.

Вътрешният министър обясни още, че по разследвания случай Агенцията за финансова инспекция е направила проверка и е констатирала над половин милиард лева, от които е лишен българският гражданин.

"Това обаче за нашата прокуратура няма значение. Тя е размотавала случая, двама прокурори са възлагали само проверки и от тях няма никакъв ефект. Можем да направим извода, че прокуратурата е чадърът над тези лица. Те са правили абсолютно всичко, което са пожелали. За тях възмездие и до момента няма", допълни вътрешният министър.

Рашков показа за първи път и документ, свързан с „комунистическото минало на Борисов“. В него е видно, че той е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира, а към този момент е бил член на Българската комунистическа партия.  

"Може би председателят на групата на Европейската народна партия Манфред Вебер не знае това. Може би той не знае, че Борисов е гравитирал в България около така наречените силови групировки, за които на всички е известно, че те са занимаваха с престъпления, включително по улиците на София. Може би трябва да му изпратим тази информация", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При алкохолиците липсват задръжки, това ясно се вижда при Рашков, не знае на кой свят се намира.
119
3
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Андрей Райчев, изявен бесепар, си го каза: Рашков дърпа правителството надолу. Трябва да го махнат, иначе цялото правителство пада!
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашко, с теч или без теч пак щяхте да се издъните. Само с Божкови приказки не става.
117
2
 
6
 
! Отговори
абе преди 2 години
тоя динозавър от червената епоха, докога ще му слушаме лъжите, отдавна е пенсионер, защо е на държавна работа, нали харварда чисти администрацията
116
2
 
11
 
! Отговори
Лена Бориславова преди 2 години
Наскоро Бойко Рашков-дамаджаната,професионаен алкохолик и министър на МВР по между другото ,се похвали,че много скоро когато вече няма да е министър,за времето между оставката му и затвора който го очаква ще заработва като манекен на Винпром.
115
1
 
1
 
! Отговори
вярваме преди 2 години
Ирена Арнаудова
114
2
 
10
 
! Отговори
истина преди 2 години
Като махнем високите цени и чувството за хаос, не виждам никаква промяна а няма как да се направи с хора като този на снимката. Сегашното правителство действа с методите на предишните.
113
1
 
9
 
! Отговори
....ОКОЛО ТОЯ МИРИШЕ преди 2 години
РАШКОВ- ...ПРОКУРАТУРАТА ТРЪГНАЛИ ДА ПИТАТ КОЙ МИ ГИ Е ДАЛ...НА МЕН ТИЯ СВЕДЕНИЯ МИ ГИ ДАДЕ НЕИЗВЕСТЕН ЧОВЕК НА ПОРТАЛА..ТОЯ ЧОВЕК ТАКА СЕ Е ПОСИПАЛ В ОНИЯ КАФЕВИ НЕЩА ЧЕ САМО КАТО ГО ВИДИМ И ЗАВОНЯВА.
112
15
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
В структурите на МВР е пълно с хора зависими от управлението на ГЕРБ ,които продължават да са на власт в почти цялата страна ,така ,че не "теч" ,а направо "каскаден фонтан "е имало...за да се постигне ефективност в борбата с престъпността във всичките и форми е необходимо преструктуриране на институциите и кадрите в тях ,не само в МВР ,а навсякъде!
111
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КУЧЕТО НА ЧЕРЕПА ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА ЕПТЕН Е ИЗТРЕЩЯЛ.
110
5
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 2 години
Арнаудова е правнучка на арнаутите, които са свирепствали по нашите земи в отрядите на башибозука. Наглостта, подлостта и грабливостта на тази жена са типични характеристики на този долнопробен етнос. Арнаутите са били най-страшните главорези.
109
3
 
10
 
! Отговори
Има теч преди 2 години
и той попада в чашата на Чашков.Затова всеки ден изглежда все по-неадекватен.
108
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умиращото животно хапе най-много... Мръсни гадов, *** на Божков.
107
5
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
А бе Рашко, казват че сестрати всяка вечер след третата чашка вярти кючеци в кръчмата гол баджак.
106
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами при условие, че показанията на премиера цъфнаха в нета, как мислите, дали е имало теч на информация, или да? Милиционерите от ГЕРБ-ДПС-ДС са се окопали здраво и саботират държавата. И с бълхата е така - преди ***, хапе най-силно.
105
6
 
17
 
! Отговори
Черепа преди 2 години
565 милиона, а Дамаджанков само с 19 тоалетни и 2 гаража.Дамаджанков скоро ще настигне черепа., като работи в негова полза.
104
6
 
15
 
! Отговори
Чашко преди 2 години
Дамаджанков се е запенил от злоба. Плещи глупости.И се опитва да оправдае собствените си противозаконни действия.
103
4
 
18
 
! Отговори
келаво пр-во преди 2 години
Рашков кога ще върнеш Божков да си плати данъците и да се защити давал ли е подкуп.
102
10
 
5
 
! Отговори
селяндур преди 2 години
И Баце си има най-важното-недосегаем главен прокурварор!
101
5
 
16
 
! Отговори
селянин преди 2 години
НА Божков не му трябват адвокати, той си има Рашков и киро истината.Евала!